presentasjon | utstillinger | galleri | kontakt | startside


Møtene med Henrik Sørensen...

Jeg var elev på Sagene skole og var heldig nok å komme i klassen til lærer Ruben Berg.

Berg var lysår foran den tradisjonelle skolen i utvikling og elevenes kunnskapsøk var viktige elementer. Jeg fikk min første jobb som "avistegner" i Arbeiderbladet da klassen dro til London på klassetur. Lærer Berg som var meget kunsinteressert oppmuntret min interesse for tegning og maling fra dag én og ga meg spennede oppgaver med mye frihet.

Rektor på skolen var Kathrine Arnesen, personlig venn av Henrik Sørensen. Hun ba Sørensen se på mine arbeider og jeg møtte opp i hans atelier i Oslo. Det var stort med høyde under taket og fullt av malerier, noen ferdige, andre under arbeid. Jeg husker best Telemark-motivene og Tone Veli-bildene. Han hadde et abstrakt maleri stående i en krok. Hadde han laget det selv eller var det en gave fra en kunstnervenn?

Henrik Sørensen vurderte mine bilder, og laget lynrask to portrettskisser, en an face og en profil som jeg fikk med hjem. -"Tegn og mal det du har lyst på, jobb fritt..." var noen av hans råd.

Da jeg skulle gå stakk han hånden i lommen på sin gråblå, lange frakk og ga meg 5 kr med pålegg om å kjøpe malersaker, hvilket jeg gjorde. Dette møtet ble det første av to der jeg tok med tegninger for vurdering og råd.

Jeg besøkte sommeren 2000 galleriet i Holmsbu som jeg sterkt vil anbefale. Selve galleriet og omgivelsene er spennede og spesielt. Bildene er malt av Henrik Sørensen, Wold Thorne og Arne Kavli. Besøk i Holmsbu anbefales.

Hilsen Knut